• Retourbemaling Utrecht
 • Retourbemaling Utrecht
 • Retourbemaling Utrecht

Retourbemaling Utrecht

Met behulp van deepwells, systemen om grondwater te verlagen en langdurig te stabiliseren, bemaalde Tjaden in Utrecht de grootste Nederlandse bouwput van 2014. Dit gebeurde in opdracht van bouwcombinatie Hurks-Slokker en projectontwikkelaar ASR die het Leidsche Rijn Centrum bouwen, het nieuwe hart van het stadsdeel Leidsche Rijn. 

In de jaren zeventig van de vorige eeuw slaagde Tjaden er als eerste in om grondwater te retourneren. Het verder ontwikkelen van dit specialisme was één van de redenen dat de opdrachtgevers Tjaden inschakelden om deze klus te klaren.

Het injecteren van het grondwater in de ondergrond gebeurde tijdens dit project via een groot aantal retourputten. Hiervoor werden debieten tot 710 m³/u verpompt. Dit gebeurde via een drie kilometer lang gespiegellast leidingstelsel van HDPE-leidingen.

 • projecten

  Lisse koel en warm Lisse koel en warm

  Lisse koel en warm

  Twee scholen en een sportcomplex in de gemeente Lisse besparen flink op hun energierekening met een WKO-systeem dat zowel verwarmt als koelt.

 • projecten

  WKO-systeem Artis WKO-systeem Artis

  WKO-systeem Artis

  Artis maakt voor de koeling van twee rijksmonumenten, voortaan gebruik van een open WKO-systeem. Tjaden legde het systeem aan in opdracht van Imtech.

 • projecten

  Retourbemaling Utrecht Retourbemaling Utrecht

  Retourbemaling Utrecht

  In Utrecht bemaalden we de grootste bouwput van Nederland bij de bouw van het nieuwe hart van het stadsdeel Leidsche Rijn. Hiervoor werden onder meer deepwells ingezet.

 • projecten

  Arc de Dierrey Arc de Dierrey

  Arc de Dierrey

  Bij de aanleg van transportleidingen voor GRTgaz verzorgde Tjaden de bronbemaling. Daarbij moesten grote hoeveelheden grondwater onttrokken worden.