• WKO-systeem Artis
 • WKO-systeem Artis

WKO-systeem Artis

Natura Artis Magistra, de officiële naam van Artis in Amsterdam, maakt voor de koeling van twee rijksmonumenten voortaan gebruik van een open WKO-systeem. De bodeminstallatie, die volledig is voorbereid op toekomstige uitbreidingen van de dierentuin werd door Tjaden aangelegd in opdracht van Imtech.

Gestuurde boring
‘Wij zijn in 2013 gestart met de boringen voor de twee bronnen van het WKO-systeem’, vertelt bedrijfsleider Ruud Dorlandt van Tjaden. A.Hak Drillcon heeft een HDD-boring uitgevoerd om de kabels en leidingen van de bronnen zonder overlast in het park aan te leggen, onder meer onder de Flamingovijver door. Wij hebben ervoor gezorgd dat boorspecie niet in de Flamingovijver terecht kon komen door de gestuurde boring op een diepte van 13 meter uit te voeren. De bodeminstallatie is voorbereid op toekomstige uitbreidingen van Artis. De WKO-bronnen hebben een capaciteit van 100 kubieke meter per uur.’

Artisplein
Als onderdeel van het project heeft de dierentuin het Artisplein opgengesteld en daarmee teruggegeven aan de stad. Onder het plein bevindt zich een van de bronputten van het WKO-systeem. Het deksel van het systeem is afgewerkt in de stijl van de bestrating van het plein, zodat het helemaal opgaat in de omgeving.

 • projecten

  Bemalingwerkzaamheden Randstad 380kV Noordring Bemalingwerkzaamheden Randstad 380kV Noordring

  Bemalingwerkzaamheden Randstad 380kV Noordring

  Tjaden BV voert de bemalingwerkzaamheden uit voor de aanleg van de nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Bleiswijk en de Zuidelijke Ringvaart.

 • projecten

  WKO Amphia Ziekenhuis Breda WKO Amphia Ziekenhuis Breda

  WKO Amphia Ziekenhuis Breda

  Warmte en Koude Opslag grondwatersysteem nieuwbouw Amphia ziekenhuis te Breda

 • projecten

  Bemaling uitbreiding VUmc Bemaling uitbreiding VUmc

  Bemaling uitbreiding VUmc

  Tjaden voert in opdracht van Ballast Nedam Speciale Projecten de bemaling uit voor de uitbreiding van het VU medisch centrum Amsterdam.

 • projecten

  Retourbemaling Utrecht Retourbemaling Utrecht

  Retourbemaling Utrecht

  In Utrecht bemaalden we de grootste bouwput van Nederland bij de bouw van het nieuwe hart van het stadsdeel Leidsche Rijn. Hiervoor werden onder meer deepwells ingezet.