Wat is deepwell bronbemaling?

Bronbemaling is een techniek die wordt gebruikt om de grondwaterspiegel tijdelijk te verlagen in een specifiek gebied. Deepwell bemaling is een gespecialiseerde techniek gebruikt in de bouwsector om grote hoeveelheden grondwater te beheersen, vooral in gebieden waar een zeer grote toestroom van grondwater is en bij zeer diepe bouwputten. Dit maakt het mogelijk om bouw- of herstelwerkzaamheden uit te voeren in een droge omgeving.

Het proces omvat het installeren van verticale filters van 125 tot 315 mm in diameter die tot een diepte van 5 meter kunnen reiken. Een onderwaterpomp wordt in de grond geplaatst met een capaciteit tot wel 150 m3/u om het grondwater te extraheren. Het water wordt vervolgens via afvoerleidingen geloosd. Een significant voordeel van deze methode is dat de bronnen weinig ruimte in beslag nemen rondom de bouwput.

Wat zijn de voordelen van deepwell bemaling?

Deepwell bemaling biedt meerdere voordelen, die het tot een uitstekende keuze maken bij bouw- en constructiewerkzaamheden.

  • Ruimtebesparing: De installaties van deepwell bemaling nemen weinig ruimte in beslag rondom de bouwput, wat de beschikbare werkruimte maximaliseert.
  • Efficiëntie: Het is een zeer effectieve methode voor het verlagen van het grondwaterpeil, vooral in gebieden met een hoge grondwaterstand.
  • Veiligheid: Het creëert een droge, veilige werkomgeving, wat het risico op ongevallen vermindert en de algemene veiligheid op de werkplek verbetert.
  • Flexibiliteit: Deepwell bemaling kan worden toegepast bij een breed scala aan projecten, van kleine bouwputten tot grote constructiewerken.
  • Milieuvriendelijk: Het minimaliseert de impact op het milieu door het overtollige water gecontroleerd af te voeren, wat de bescherming van omliggende ecosystemen en waterbronnen verbetert.

Op zoek naar een specialist in deepwell bronbemaling?

Toepassing deepwell-bemaling

Deepwell bemaling wordt toegepast in een breed scala aan bouwprojecten, waarbij het essentieel is om de grondwaterstand te beheersen en een veilige, droge werkomgeving te creëren. Het is vooral nuttig in gebieden waar een zeer grote toestroom van grondwater is en bij zeer diepe bouwputten. Voorbeelden van toepassingen zijn onder andere de bouw van kelders, funderingswerken, damwanden, en grote infrastructuurprojecten zoals wegen, bruggen en tunnels. Daarnaast wordt deepwell bemaling gebruikt bij saneringsprojecten om vervuilende stoffen uit het grondwater te verwijderen. Deze brede toepasbaarheid, gecombineerd met de voordelen op het gebied van kosten, efficiëntie en duurzaamheid, maakt deepwell bemaling een waardevolle techniek in de bouwsector.

Project met deepwell bemaling

Het Europa Terminal project, uitgevoerd door de TM Europaterminal: Artes – Herbosch-Kiere – Boskalis, is een uitgebreide onderneming in opdracht van Port of Antwerp – Bruges. De hoofdwerkzaamheden omvatten de bemaling met deepwell bemaling, verticale filters en drainagebuizen. De uitgevoerde installaties voor het zuiveren van grondwater bestaan uit zandfilters en actieve koolfilters, met een indrukwekkende totale capaciteit van 450m3/u. De locatie van deze uitgebreide werkzaamheden is de Europaterminal, in de haven van Antwerpen.

Project deepwell bemaling - Europa Terminal
Tjaden - uw specialist in verticale bemaling

Tjaden – uw specialist in deepwell bronbemaling

Bij Tjaden begrijpen we de complexiteit en het belang van grondwaterbeheer. Onze jarenlange ervaring, gecombineerd met onze toewijding aan duurzaamheid en efficiëntie, stelt ons in staat om oplossingen op maat te bieden voor een breed scala aan projecten. Of u nu een klein bouwproject heeft of een grote, complexe opgraving, wij zijn er om u van dienst te zijn. Om meer te weten te komen over hoe onze bemaling diensten uw project kunnen ondersteunen, kunt u hier contact met ons opnemen. Wij kijken ernaar uit om met u samen te werken.

Wat doen wij nog meer?

Bij Tjaden bieden we een breed scala aan diensten aan om aan uw grondwaterbeheerbehoeften te voldoen. Zo zijn wij naast deepwell bemaling bemaling ook gespecialiseerd in open bemaling, gesloten bemaling, retourbemaling, spanningsbemaling, verticale bemaling en horizontale bemaling. Ons team aan ervaren specialisten staat dan ook klaar om u te adviseren over de meest geschikte bemalingstechniek voor uw project.

Meer bemalingsprojecten