Onderhoud sprinklerinstallaties

“Onderhoud is essentieel voor brandveiligheid”

Bij het beheren van een pand met een sprinklerinstallatie is naleving van Europese normen zoals NEN-EN 12845 en NEN 1073 van essentieel belang. Deze voorschriften verplichten tot het regelmatig beheren, controleren en onderhouden van de sprinklerinstallaties. Het is cruciaal om te erkennen dat een goed onderhoudsprogramma voor uw sprinklerinstallatie van groot belang is. Het zorgt niet alleen voor de veiligheid van uw pand en de mensen die erin verblijven, maar het voldoet ook aan alle wettelijke eisen. Wij begrijpen de complexiteit en het belang van een goed onderhoudsprogramma en bieden op maat gemaakte oplossingen die aan al deze eisen voldoen, zodat u met een gerust hart kunt vertrouwen op uw sprinklerinstallatie.

Sprinklerinstallatie inspectie door Tjaden

Wij stellen gedetailleerde onderhoudsprogramma’s op die aansluiten op uw specifieke behoeften en de voorschriften vanuit de wetgeving en fabrikanten. Onze gecertificeerde installateurs zorgen voor een grondige inspectie en onderhoud, waarbij eventuele afwijkingen zorgvuldig worden gedocumenteerd en gecorrigeerd.

  1. Regelmatig Beheer: Onze erkende specialisten voeren tweewekelijkse controles uit om de staat van uw installatie te waarborgen. Door periodieke testen en controlewerkzaamheden kunnen mogelijke defecten in een vroeg stadium worden opgespoord en aangepakt.
  2. Preventief Onderhoud: Om de betrouwbaarheid van uw sprinklerinstallatie te waarborgen, is periodiek onderhoud van cruciaal belang. Onze gespecialiseerde technici voeren preventief onderhoud uit om ervoor te zorgen dat uw installatie te allen tijde operationeel blijft. Dit voldoet aan de hoge eisen gesteld door verzekeringsmaatschappijen, brandweerkorpsen en brancheorganisaties.
spinklerinstallatie

Uw brandveiligheid is onze prioriteit.
Wij helpen u graag met het onderhoud van uw sprinklerinstallaties.

Certificering van Sprinklerinstallaties

Naast het onderhouden en keuren van sprinklerinstallaties, zijn wij ook gespecialiseerd in certificering volgens de NEN 12845 en NEN 1073 normen. Onze gecertificeerde installateurs zorgen ervoor dat uw sprinklerinstallatie voldoet aan alle eisen die gesteld worden door verzekeringsmaatschappijen en brandweerkorpsen. Wij bieden maatwerkoplossingen om ervoor te zorgen dat uw pand veilig is en blijft, niet alleen voor de verzekeraars en de wetgeving, maar vooral voor u en uw medewerkers.

Waarom certificering belangrijk is

  • Wettelijke Naleving: Certificering garandeert dat uw installatie voldoet aan de geldende Europese normen zoals NEN-EN 12845 en NEN 1073, evenals andere relevante wet- en regelgeving.
  • Verzekeringsvereisten: Veel verzekeringsmaatschappijen eisen een gecertificeerd sprinklerinstallatiesysteem als voorwaarde voor dekking. Certificering kan helpen bij het verkrijgen van gunstigere verzekeringsvoorwaarden.
  • Veiligheid: Gecertificeerde installaties bieden een hoge mate van betrouwbaarheid en prestaties, waardoor de veiligheid van uw pand en de mensen erin wordt gemaximaliseerd.
Onderhoud sprinklerinstallaties door een specialist

Keuring sprinklerinstallatie door een specialist

Het keuren en onderhouden van de sprinklerinstallatie dient te worden uitgevoerd door een deskundige met de nodige productkennis, vaardigheden en opleiding. De eigenaar of beheerder van het gebouw is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de aanwezige brandbeveiligingssystemen. Als erkende sprinklerinstallateur garanderen wij de veiligheid en betrouwbaarheid van uw sprinklersysteem. Van validatie en realisatie tot certificering en onderhoud, wij bieden een uitgebreide service die voldoet aan de hoogste normen op het gebied van sprinklerinstallaties.

Wettelijke keuring Sprinklerinstallatie

Een wettelijk verplichte keuring van uw sprinklerinstallatie is cruciaal om te voldoen aan de brandveiligheidsvoorschriften en om de veiligheid van uw pand te waarborgen. Bij Tjaden begrijpen wij het belang van deze keuringen en bieden wij uitgebreide diensten aan om ervoor te zorgen dat uw sprinklerinstallatie aan alle wettelijke eisen voldoet. Onze experts voeren niet alleen een grondige inspectie uit, maar adviseren ook over eventuele verbeteringen en onderhoudsmaatregelen. Daarnaast voorzien wij u van een gedetailleerd rapport dat u helpt bij het waarborgen van de continuïteit en veiligheid van uw brandpreventiesystemen.

Projecten