Bluswatervoorzieningen

“Helder grondwater als blusmiddel”

Een sprinklerinstallatie is een stationaire, automatische brandblusinstallatie. De installatie detecteert, controleert en bestrijdt een beginnende brand. In de meeste gevallen dooft een sprinklerinstallatie het vuur nog voor de brandweer ter plaatse is.

Een belangrijk onderdeel van de sprinklerinstallatie is de bluswatervoorziening. Het aanleggen van een waterkelder, watertank of watersilo behoort tot de mogelijkheden, maar is een dure oplossing die bovendien veel ruimte in beslag neemt.

Het aanleggen van één of meerdere sprinklerbronnen is een aantrekkelijk alternatief.

Wij boren en leveren complete sprinklerbronpompinstallaties inclusief schakelkast conform de laatste eisen.

Betrouwbaarheid, bedrijfszekerheid en kwaliteit zijn van levensbelang

“Grondwater is altijd beschikbaar”

Een bluswatervoorziening redt mensenlevens en beschermt objecten en eigendommen tijdens een brand. Kwaliteit, betrouwbaarheid en goed onderhoudsprotocol zijn hierbij van levensbelang. De bestrijding van een brand begint met een betrouwbare bluswatervoorziening welke niet mag weigeren. Tjaden werkt daarom uitsluitend met duurzame en kwalitatief hoogwaardige materialen.

De aanleg van een geboorde brandweerbron / brandput is een duurzame oplossing om te voorzien in voldoende bluswatercapaciteit. Er wordt gebruik gemaakt van helder (grond)bronwater om een brand te blussen.

Projecten